L’escola vol compartir l’informe sobre l’estimació del cost de la plaça escolar a Catalunya que el síndic de greuges va presentar al Parlament al Juliol de 2020.

L’informe alerta d’un infrafinançament general del sistema educatiu català i els experts que hi han treballat han calculat el cost teòric d’una plaça per alumne i curs a partir d’un escenari hipotètic d’escolarització plenament equilibrada que actualment no es produeix, en què centres públics i concertats tinguessin una composició social equivalent entre si. Per al sector concertat, el resultat de l’anàlisi confirma que el concert educatiu no en garanteix la gratuïtat.

A continuació, compartim també una gràfica molt ilustrativa sobre la situació reflexada a l’informe:

Esperem que sigui del vostre interés i que ajudi a entendre tant el finançament de l’escola concertada com la reivindicació del sector, que fa anys que denuncia la insuficiència del concert educatiu –és a dir, de la subvenció de la Generalitat.

Informe del síndic de greuges
Etiquetat a: