DIA 4

Avui hem deixat lliures als alumnes de 4t ESO, ja que era el seu últim dia a l’escola, i el volien viure tots junts recordant els moments viscuts durant aquests 13 anys.

Així i tot no hem volgut deixar de mostrar-vos tot el que ha donat de si aquest últim dia, no us ho podíeu perdre.

INFANTIL: CONTES

Els petits de l’escola han rebut a classe una visita molt esperada. Els alumnes de 4t ESO els han portat el vídeo del ‘Storytelling’ que han estat elaborant des de l’inici de la Setmana Cultural. Els nens i nenes d’infantil han pogut passar una bona estona veien les representacions, en anglès, de contes com la Caputxeta vermella, Rínxols d’or o els tres porquets, amb la companyia dels seus creadors.

I això no ha estat tot, han tingut temps de decorar un marc de fotos per emportar-se de record.

CICLE INICIAL: TITELLES

Els alumnes de 1r i 2n han fet unes representacions increïbles amb les titelles que van elaborar ahir. Quina imaginació!

CICLE MITJÀ: AVIONS DE PAPER

Els nois i noies d’aquesta etapa s’ho han passat d’allò més bé fent competicions amb uns avions de paper creat per ells mateixos.

CICLE SUPERIOR: ROCÒDROM

Avui sí, els alumnes de 5è i 6è ja tenien ganes d’anar al rocòdrom. S’ho han passat genial, que grans escaladors!

SECUNDÀRIA: CONCURS CIÈNCIES

A secundària s’ha finalitzat el concurs d’experiments. Els guanyadors de cada curs han realitzat els seus experiments al laboratori i la resta de companys han pogut seguir-los telemàticament des de les seves aules. Després entre totes les classes s’ha escollit el guanyador. Ha estat una votació molt renyida, però finalment a la segona ronda 4t ha estat l’escollit.

Els experiments que han arribat a la final, han sigut:

  • 1r ESO (Naia Aguilar, Lucia Gómez, Ainara Meseguer, Ainhoa Trincado): Làmpada de lava
  • 2n ESO (Judith Peralta, Kilian López, Carolina Pérez i Soraya Castillo): Líquids no Newtonians
  • 3r ESO (Laia Baeza, Bet Canales, Judith Rubio, Leying Qiu i Martina Soler): Reaccions químiques i obtenció de diòxid de carboni
  • 4t ESO (Inés Burgos, Carla Piera, Ingrid Pombo i Itzel Sánchez): Conductivitat elèctrica de l’aigua.

Enhorabona a tots els participants!

GUANYADORES CONCURS CIÈNCIA

A més els alumnes de 1r a 3r d’ESO han fet entrega als seus companys de primària d’uns jocs en anglès que portan elaborant tota la setmana.

Últim dia de la Setmana Cultural, dia de sorpreses i moltes emocions. A més ens hem acomiadat de professors i companys fins al curs vinent, marxem de VACANCES!

Fins aviat.

DIA 3

Avui seguim visitant totes les classe per veure les cares de felicitat dels nens fent les activitats de la Setmana Cultural.

INFANTIL: BOSSETES AROMÀTIQUES

Els nens d’infantil han ficat romaní dins d’una bosseta per ambientar la seva casa, armari, etc.

Els nens ens han dit que els hi ha agradat moltíssim fer les bossetes i han estat molt entretinguts fent-les. Mentre esperaven al seu torn, estaven jugant i passant-s’ho bé amb joguines d’animals.

CICLE INICIAL: TALLER DE TITELLES I EXPERIMENTACIÓ

Els nens han demostrat la seva creativitat inventant-se una història per representar-la a classe amb titelles fetes per ells.

Ens han explicat que els encanta treballar en grup i pintar-les al seu gust. Estaven molt animats perquè demà l’havien de representar.

A veure com se’ls dona explicar la història!

A més a més han realitzat un experiment molt creatiu el DIBUIX FLOTAN. Han utilitzat aigua calenta, cullera, plat i retolador esborrable, han dibuixat el que volien a la cullera i han omplert d’aigua calenta el plat, així han pogut observar com el dibuix que han fet a la cullera es desprenia i es traslladava a l’aigua. Mireu quins efectes han aconseguit:

CICLE MITJÀ: ROCÒDROM

Avui els alumnes de 3r i 4t de primària per fi han pogut anar i gaudir de l’escalada que tant estaven esperant. Han passat un bon moment amb els seus companys.

CICLE SUPERIOR: REPTES MATÈMATICS I MANUAL D’ESTIU

Han construït una casa amb volum per aprendre conceptes com la base, el perímetre, l’àrea i l’altura. Després l’han decorat.

A més, han fet un ventall a mà amb pintura, plats i pals de fusta, com a manual d’estiu. Han quedat súper bé i a més ja els han pogut utilitzar.

Ens han explicat que els hi encanta aprendre coses noves i més si són manualitats en grup.

SECUNDÀRIA: CONCURS D’EXPERIMENTS

Els alumnes de l’ESO han creat experiments al·lucinants per participar a un concurs de ciència. El grup que guanyi ho presentarà a la resta de cursos.

A la Secundària els ha agradat molt, ja que han après conceptes nous sobre la ciència i s’han divertit molt comprovant els experiments.

A continuació, han escollit entre diferents tòpics i personatges per elaborar un historia amb dibuix a la portada en format de llibre. Els alumnes han estat molt satisfets i s’ho han passat molt bé durant l’activitat.

Durant tota la setmana cultural es diferents cursos han fet un petit recorregut per l’escola per veure tots els projectes i manualitats que s’han realitzat durant el curs.

Tercer dia de la Setmana cultural us informen els reporters Isabel Cañadas, Sofia Pratdesaba, Cristina Villar, Rubén Gallardo, Ismael Peñalver, Adrián Espejo i Oscar Jiménez de 4t d’ESO.

Fins aquí un altre dia ple d’activitats i projectes. La setmana cultural s’està acabant però encara ens queden algunes sorpreses

DIA 2

Ahir vam presenciar el primer dia d’aquesta Setmana Cultural. Va ser sorprenent i, per això, el dia d’avui hem tornat a sortir a la recerca de les activitats d’aquest matí.

Com era d’esperar, no s’han quedat enrere! Voleu conèixer-les?

INFANTIL: CONSTRUCCIONS AMB MATERIALS RECICLATS I EXPERIMENTACIÓ

Els cursos d’Infantil, han creat cotxes, coets, persones, etc. a base de materials reciclats que els nens han portat des de casa seva, per exemple, ampolles d’aigua, capses de sabates, cartons… A classe, les senyoretes els han donat material extra per decorar les construccions.

Els nens ens han dit que ho estan passant molt bé i semblaven molt entretinguts, esperem que tot segueixi així de bé.

A més a més els alumnes de P5 han realitzat l’experiment de la barreja d’aigua i d’oli en un recipient, on han posat colorant a l’oli perquè els nens puguin observar que l’oli no es pot barrejar amb l’aigua.

Els nois i noies semblaven sorpresos en veure que els dos fluids no es podien barrejar entre ells mateixos.

CICLE INICIAL: ROCÒDROM

Els nens i nenes de 1r i 2n també s’han animat a posar-se els arnesos i aventurar-se al món de l’escalada. Aquests petits valents no s’han quedat enrere i han passat una bona estona iniciant-se en aquest món.

CICLE MITJÀ: SCAPE ROOM

Els alumnes de tercer i quart de Primària han estat fent un Scape Room matemàtic amb la finalitat de trobar el codi amb la cura de la COVID-19.

Ho han fet mitjançant operacions com la suma, la resta, la divisió i la multiplicació.

L’activitat s’ha realitzat a les seves respectives classes, utilitzant un dossier i llapis o bolígraf per ficar-se completament al paper de científics.

Hem parlat amb ells i hem arribat a aquesta conclusió: han començat amb molta emoció i el que més els ha agradat ha estat la satisfacció de trobar el codi.

CICLE SUPERIOR: FIRA MEDIEVAL I REUTILITZACIÓ

Cinquè de Primària

Els nois i noies de cinquè de Primària han remirat el seu armari en busca de la vestimenta adequada per al desenvolupament de l’última activitat de socials: UNA FIRA MEDIEVAL!

Ens han rebut al seu mercat, on l’intercanvi de productes no passava desapercebut. El soroll de les espases als combats d’aquests petits guerrers s’escoltava per tot arreu.

Sense sortir del seu paper, han accedit a respondre unes preguntes. Hem pogut esbrinar que els nostres petits viatgers temporals s’ho han passat molt bé, gaudint sobretot de la venda i intercanvi de productes.

Fins i tot la tutora ens ha donat la seva opinió. Ens ha confessat que els alumnes estaven molt emocionats per l’esdeveniment, ha estat una gran idea finalitzar d’aquesta manera la matèria de Socials.

Sisè de Primària

Els nois i noies de sisè ens han demostrat la seva creativitat donant una segona vida a una samarreta que ja no feien servir: quina motxilla més xula els ha quedat!

Mentre treballaven en la motxilla, ens han donat la seva opinió sobre les dues activitats. Sobretot, estaven molt entusiasmats perquè ajudaven al planeta i renovaven el seu armari. S’han divertit molt!

SECUNDÀRIA

Els alumnes de Secundària han dut a terme diferents activitats que tindran continuïtat durant tota la Setmana Cultural. Avui han començat a dissenyar els seus propis experiments per participar en el concurs de ciències, a crear històries sorprenents i elaborar petites sorpreses pels seus companys de Primària i Infantil.

Segon dia de Setmana Cultural us informen els reporters Vega Ayuso, Alba Díaz, Estela Gámez, Rubén Gallardo, Gerard Flores, Ismael Peñalver i Ingrid Pombo de 4t d’ESO.

Dilluns continuarem mostrant-vos més imatges de la Setmana Cultural.

Bon cap de setmana!

DIA 1

Comença la Setmana Cultural!

Com cada any tots els cursos de l’escola, des d’Infantil a 4t ESO, realitzem la Setmana Cultural.

Durant aquests dies, començant avui i fins al dimarts 22, s’han programat diverses activitats on l’alumnat posarà a prova el seu enginy i creativitat. Tindrem concursos, experiments, teatre…

Els alumnes de 4t d’ESO serem els encarregats de posar-vos al dia de tot el que viurem a l’escola durant aquesta setmana, comencem:

P3: EXPERIMENTACIÓ

Els més petits de l’escola han estat al laboratori fent un experiment que consisteix a barrejar escuma d’afaitar amb colorants líquids de color vermell, blau i groc. Com a eina d’aprenentatge, han après que barrejant el color blau i el groc obtenien verd; i així tenir un color més.

L’escuma l’han barrejat amb els colorants amb bastonets de les oïdes i, després, han posat un paper blanc a sobre. Un cop barrejat, han passat una espàtula per tota l’escuma. A continuació, han posat un paper blanc a sobre. Al posar-ho, amb l’espàtula, retiraven l’escuma sobrant i es quedava al paper una combinació de colors.

Han aprés molt, s’ho han passat d’allò més bé i mireu quines obres d’art han aconseguit:

CICLE INICIAL: REPTES MATEMÀTICS

La classe de primer i segon de Primària han estat fent un conjunt de reptes matemàtics basats en endevinalles de figures geomètriques i en seqüències de nombres. Estaven posats en grups i anaven pensant col·lectivament les respostes. Amb el seu gran enginy cap repte se’ls ha resistit.

CICLE MITJÀ I SUPERIOR: ESCENIFICACIÓ DE CONTES

Les classes de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària han estat fent unes obres de teatre amb temàtica lliure on han hagut de crear diferents personatges, treballant tots els gèneres. En algunes històries, treballaven valors com la humilitat, el companyerisme i l’amistat. El primer pas era escollir tema, per exemple, els videojocs o la ciència ficció. Una vegada escollit, havien de fer el conte o l’obra, fos en català o castellà. Una vegada acabat, feien la posada en escena representant la seva creació.

SECUNDÀRIA: ROCÒDROM

Els alumnes de 1r a 4t ESO han fet una sortida al rocòdrom. S’han endinsat al món de l’escalada i han realitzat un circuit d’altura amb tirolines i circuits acrobàtics. Un aventura només apta per valents, on és indispensable la concentració, l’agilitat i l’adrenalina.

Aquest primer dia de Setmana Cultural us informen els reporters Ismael Peñalver, Erik Pérez i Ingrid Pombo de 4t d’ESO.

Demà uns altres companys de 4t us continuaran relatant les noves aventures d’aquests últims dies d’escola tan especials.

Diari de la Setmana Cultural
Etiquetat a: