Un dia al matí els alumnes de P-3 van arribar a la classe ben xops…! Estaven fent fila al carrer i va començar a ploure. ☔…

Els va caure tanta AIGUA que van decidir que aquest seria el tema del seu nou projecte.

En primer lloc, van començar amb una pluja d’idees (mai millor dit) sobre el que ja sabien d’aquest element: origen, ús, propietats….

Aquestes van ser algunes de les aportacions dels alumnes:

A més, la mestra els va anar fent preguntes per investigar a casa i a l’escola. Fer la recerca d’informació els va motivar molt!

A partir d’aquí, van començar les petites aportacions dels infants amb ajuda de les famílies. Cada nen i nena va fer una exposició a classe de les seves troballes.

Es van fer experiments per veure quins elements suren a l’aigua i quins no.

Com s’ho van passar de bé fent hipòtesis i experimentant!

També van fer dissolucions per veure què li passava a l’aigua i com canviava de color i de sabor segons amb què es barrejava.

Van fer petites curses amb vaixells bufant amb canyetes (simulant el vent). 🌬⛵!

També van experimentar amb aigua líquida; posant-la al congelador van aprendre que es congelava i s’enduria (passava a estat sòlid).

Amb els alumnes de P5 van compartir una activitat per treballar el cicle de l’aigua. Va ser súper divertit!

Un dia, a classe, van veure contes del viatge d’una gota d’aigua. Així doncs, van pensar en el viatge que podien fer si es convertissin en una gota d’aigua. 💧!

Després de molt investigar van aprendre que l’aigua és molt important per la vida dels éssers vius i que sense aigua no podrien viure nosaltres, les plantes ni els animals.

Un dels alumnes va explicar que a casa tenia un peix que el cuidava molt canviant-li l’aigua sovint. D’aquí va sortir la idea de poder cuidar un peixet.

Van demanar permís a direcció i un dia van rebre la sorpresa de l’arribada d’un peix taronja a l’aula.

Entre tots van triar nom per la mascota de la classe. Dels noms finalistes va sortir guanyador: NEMO.

Entre tots van aprendre a cuidar el peix. Mireu algunes fotos de la cura d’aquest.

Finalment, l’últim dia de curs, van celebrar celebrar al pati la festa de l’aigua; també han après que aquesta serveix per refrescar-se i per hidratar-se, sense oblidar que no la podem malgastar i que s’ha de fer un consum responsable.

Bon estiu i bones vacances a tots! 🌞🏖!