Un matí, a l’arribar a l’escola, els nens i nenes de P4 es van trobar a l’aula a una nova amiga; un peluix màgic amb moltes ganes de saber coses sobre el seu nou projecte: la Lluna! 🌖!

No tenia nom. Així doncs, entre tots i totes n’han pensat un… i què millor que posar-li Lluna!

A partir d’aquell moment es va decidir que la Lluna es convertiria en la seva nova mascota i que amb ella compartirien totes les activitats del projecte.

A la primera sessió del projecte, han construït una caseta on la Lluna pogués descansar quan marxen a casa i on pogués esperar amb moltes ganes fins el dia següent!

La Lluna és el satèl·lit del nostre planeta (la Terra) i els alumnes s’han fet un munt de preguntes sobre ella.

A classe han vist un vídeo molt interessant que els ha encantat i amb el qual han resolt molts d’aquest dubtes. No obstant, encara queden moltes preguntes per resoldre en futures sessions i amb el recull d’informació que faran amb les seves famílies i que exposaran a l’aula d’aquí uns dies.

També pintat un dibuix de la Lluna i després han fet la seva pròpia representació gràfica. Els ha quedat tan bé que han tirat purpurina perquè la seva producció fos en cara més brillant!

La porta de l’aula no podia quedar sense decorar i entre tots/es s’han encarregat de deixar-la ben acolorida!

També han ornamentat el passadís de l’escola. Cada nen i nena ha pintat la seva pròpia lluna i ha enganxat una fotografia seva a l’interior.

En una altra sessió, han treballat la percepció visual i havien de trobar la lluna “amagada”.

També han aprés els moviments de la lluna (fent voltes sobre si mateixa i també al voltant de la Terra).

Han fet una representació per a entendre millor aquests moviments. S’ho han passat d’allò més bé fent de la Lluna i la Terra!

El projecte no ha acabat. Estigueu atents a noves publicacions!

Continuació (Novembre)

En una altra sessió, P4 ha experimentat amb un ingredient molt quotidià: la sal. 🧂!

Han cobert la imatge d’una Lluna en fase plena aportant una textura granulada al nostre satèl·lit!

Arrel de l’anterior activitat, han conegut les diferents fases de la Lluna i se’ls ha proposat una tasca per fer a casa. Durant uns dies han hagut d’observar en quina fase es trobava la Lluna, anotar-ho i captar evidències.

Passats els dies, els petits exploradors han exposat a la resta de companys la fase lunar que hi havia el dies que va durar l’observació del cel.

S’han trobat una lluna plena d’allò més maca! Molt bona feina de camp i què divertit poder compartir els seus descobriments amb la resta de companys!

També han exposat els magnífics treballs d’investigació que han fet a casa amb les seves famílies. Gràcies a les seves exposicions han pogut transmetre a la resta de companys allò que havien après.

Els resultats han estat realment sorprenents! Moltes gràcies famílies per la vostra col·laboració! Tots els treballs han estat exposats al passadís d’Educació Infantil per a que ho pugui veure tothom que passi.

Continuació (Desembre)

L’última activitat ha estat transmetre un vídeo-resum sobre la Lluna als seus companys i companyes de P5. Els han explicat tot allò que han après i han resolt els dubtes dels nens i nenes més grans del Cicle! Han fet molt bona feina!

El projecte de la Lluna ja s’ha acabat i podem dir sense cap mena de dubte que P4 són uns experts en el nostre satel·lit! 🌜!