Un any més, 2n d’ESO ha participat en la 5a Setmana de la Ciència de Sant Joan Despí a una activitat anomenada “Ciència compartida”.

El dia 14 de novembre van baixar al Poliesportiu del Mig a on van trobar-se amb alumnes de 2n d’ESO i 4t de Primària d’altres centres.

Per grups, els alumnes de Secundària van realitzar diferents experiments als alumnes de Primària, tractant d’aconseguir que comprenguessin el seu fonament científic. Van aplicar els diferents passos del mètode científic i per tal que l’explicació fos més entenedora i motivadora pels seu espectadors, els van deixar participar.

Els experiments mostrats van ser:

▪ Les llimones actuen com a piles

Connectant 5 llimones en sèrie van ser capaços d’encendre un LED. A les llimones havien d’inserir dos objectes metàl·lics diferents que servissin coma elèctrodes i causessin una reacció electroquímica capaç de generar una petita quantitat d’electricitat suficient com per encendre el LED.

▪ La cromatografia ens desvela els components de la tinta de retolador

Gràcies a un dissolvent com és l’alcohol en contacte amb la tinta de retolador, permet que les substàncies que formen aquesta tinta es descomponguin en els seus elements principals, fent que cadascun es desplaci a diferent velocitat sobre un paper de filtre.

Els resultats tan sorprenents es veien reflectits en les cares dels alumnes de Primària, els quals estaven perplexos! Tots van gaudir molt d’aquell matí científic!