A finals del primer trimestre, els alumnes de 4t d’ESO es van introduir en el Modernisme català a partir de l’apartat de literatura de l’assignatura de llengua catalana. Com que el Modernisme no és només un moviment literari, van començar a fer un projecte per grups on havien d’investigar diferents aspectes: la literatura, l’arquitectura, la pintura, la publicitat, les festes modernistes, etc.

Per poder relacionar la recerca d’informació amb el món que els envolta, el 28 de novembre vam organitzar una sortida per realitzar l‘Itinerari Jujol, arquitecte que està molt lligat a Sant Joan Despí. Vam fer un recorregut que incloïa l’església de Sant Joan Baptista (amb alguns detalls en el seu interior que pertanyien a l’artista), les façanes de cases que ell havia reformat (la casa Rovira i la Serra Xaus) i vam entrar en dos dels edificis més emblemàtics dissenyats per Jujol: Can Negre i la Torre de la Creu. Amb aquesta sortida els alumnes van entendre alguns dels conceptes més abstractes que havien aparegut a les seves investigacions.

Finalment, aquest projecte es va acabar al començament del segon trimestre, quan els diferents grups van exposar els seus coneixements a la resta de companys.