Al començament de curs el nostre personatge del programa de Salut Integral, l’Elmo, els va portar un pastís màgic de cartró i goma EVA per celebrar els seus aniversaris.

Es considera que és positiu per a l’infant celebrar l’aniversari amb els companys, ja que per un dia es converteix en protagonista, fet que incideix directament en la formació de la seva autoimatge i la seva autoestima.

També es treballen els sentiments i les emocions que es generen amb aquesta celebració. Aquest és el fet que ajuda a explicar als nens i nenes, amb un llenguatge entenedor per a ells; com és el llenguatge de les emocions; què celebren i per quin motiu, i dona sentit a un concepte abstracte com és celebrar el pas del temps i el fet de créixer.

S’ha abandonat la manera tradicional de celebrar els aniversaris per fer-los de forma menys consumistes (evitant les llaminadures i els pastissos de qualsevol tipus) i més inclusius (a on totes les cultures tenen cabuda).

Canten, ballen i s’ho passen molt bé, sense oblidar la importància d’una bona alimentació.

Seguir una alimentació correcta és important no solament per obtenir i conservar una bona salut, sinó també per assolir un estat de benestar òptim, tant físic com mental. La ingesta ha de cobrir les necessitats bàsiques individuals i l’hem d’adaptar a l’activitat, al treball i l’exercici físic que fem.

Estigueu molt atents als propers aniversaris! Els nens i nenes van afegint voltes al sol! 🎂!