El dia 4 i 8 de febrer, Cicle Superior va anar de visita a Can Negre.

Coneixeu Can Negre? 

És una antiga masia del segle XVII que va ser propietat de la família Negre i Jover. En Josep Maria Jujol va encarregar-se de reformar-la i d’adequar-la per la funció d’estiueig que buscaven els seus propietaris.

Va trigar 15 anys a realitzar les remodelacions on va seguir el model modernista, amb tècniques tradicionals com l’esgrafiat i la forja i amb noves propostes menys convencionals, com el trencadís i les formes arrodonides i asimétriques de la façana.

Anys després, la família Negre i Jover va donar la masia a l’Ajuntament de Sant Joan Despí i actualment és realitzen diferents activitats com la que va fer Cicle Superior, el “Taller del Trencadís“.


En arribar a la plaça, tots els nens i les nenes van quedar bocabadats en veure la façana tan impressionant de la casa.

Van esmorzar i després vam començar l’activitat, on dues monitores van realitzar una excel·lent explicació sobre Can Negre i els hi van acompanyar per l’interior ensenyant els diferents materials i tècniques que va utilitzar Jujol, així com les curiositats més destacades.

Després van realitzar el taller de trencadís, on per un moment van convertir-se en Jujol i inspirant-se en la seva tècnica cada alumne va realitzar el seu petit trencadís.

Ha estat una visita espectacular on han gaudit moltíssim amb l’observació i l’experimentació!

Gràcies Jujol!