3r de Primària ha realitzat el projecte “The snack competition” (en anglès, la competició dels snacks); un conjunt d’activitats entorn a l’alimentació saludable pensades amb la finalitat de convertir-los en els protagonistes del seu aprenentatge. 

Primer, van fer una investigació inicial i una reflexió personal sobre la pregunta principal del projecte: Why is food important to me? (Per què és important l’alimentació per mi?). Tot es va posar en comú a un debat molt interessant a classe.

A través de diferents activitats cooperatives, han pogut:

  • conèixer els diferents nutrients que ingereixen habitualment
  • saber quins aliments són saludables i quins no
  • diferenciar els aliments processats dels frescos
  • aprendre a portar una vida saludable
  • reconèixer la importància de beure aigua habitualment
  • ser conscients de que una bona alimentació és essencial

Per exemple, van elaborar una taula on es mostra què menja cada alumne/a durant una setmana, per poder fer una reflexió en relació a la seva alimentació diària al final del projecte en base als nous coneixements adquirits.

També van realitzar una piràmide d’aliments on mostren la importància de cada tipus de nutrients i la freqüència en que es poden menjar en el nostre dia a dia.

Finalment, cada alumne/a va realitzar la presentació del seu snack saludable. Van preparar-los a casa i els van presentar a la resta de companys/es fent servir una graella proporcionada per la mestra on apareixen els ingredients i els passos que havien seguit. 😋 

Al següent vídeo podeu el resultat final i les diferentes i apetitoses propostes. Va ser un dia molt especial!

El projecte ha estat un èxit. Han après a través de la investigació, l’experimentació, l’anàlisi dels casos pràctics, debats, comparació d’idees, recerca de solucions i la presentació del resultat final.

Esperem que us hagi agradat! 🥪