P3 es van endinsar en el món de la ciència després de rebre una capsa màgica que els hi va lliurar la mascota de la classe, l’Elmo. 📦!

Al seu interior van trobar materials que fan servir els científics al laboratori (bata, guants, ulleres, lupa, embuts, tubs d’assaig…) 🔬🧪…

Per a què serveixen tots aquests utensilis? Què és un científic? I un laboratori?

Aquí es on va començar la recerca d’informació. Gràcies a la col·laboració de les famílies van preparar tot tipus de materials amb els que han après les normes a tenir en compte al laboratori, quins materials són els més utilitzats i com es diuen i s’han iniciat en el mètode científic.

Van visitar per primera vegada el laboratori de l’escola a on van poder posar en pràctica el mètode científic, allà…

Van fer de físics 👩‍🔬👨‍🔬

Van aprendre el principi de flotació d’Arquímedes. Experimentant amb diferents objectes a l’aigua per veure si suraven o s’enfonsaven. El factor que determina si un objecte sura o s’enfonsa és la seva densitat respecte a la densitat del líquid en que es submergeix, en aquest cas la densitat de l’aigua.

Van fer de químics 🧪

Van fer experiments amb els que els hi va permetre comprovar com reaccionava el bicarbonat sòdic amb el vinagre, per poder inflar un globus.

En afegir el bicarbonat sòdic al vinagre, s’allibera una gran quantitat de diòxid de carboni (CO2) que fa que s’infli el globus.

Van fer de biòlegs 🌼🌺

Van posar unes flors blanques amb aigua amb colorant. Al passar uns dies les flors s’havien tenyit amb el color de l’aigua. Amb aquest experiment van aprendre que degut a la capil·laritat de la tija els nutrients són transportats des del terra fins a totes les parts de la planta.

També algunes famílies ens han aportat informació de científics molt interessants.

Finalment, podeu veure un tastet de fotos dels diferents experiments que s’han fet i totes aquelles preguntes que us pogueu fer us les podrien respondre els nostres petits investigadors! 👱🏽‍♂️👩🏽

P3 s’ha endisant de ple en el món de la ciència i han gaudit molt amb aquest projecte!