Al llarg del segon trimestre, P5 ha dut a terme el projecte “Els 5 sentits“.

Van rebre un correu electrònic de presentació dels personatges de Salut Integral (l’Epi i en Blas) i un conte: “El país dels 5 sentits”.

Aquest llibre parla dels seus habitants: nassos, ulls, orelles, boques i mans amb potes! Uns éssers molt peculiars amb un problema… estaven molt avorrits de sentir només una sola sensació, per això van decidir ajuntar-se formant un sol cos.

A partir de l’explicació del conte, a l’aula, van començar a cercar informació sobre cadascun dels sentits amb ajuda de les tablets.

A casa, amb el suport de les famílies, van preparar materials per dur i exposar a classe. Quina passada! 😍

A partir de tota la informació recopilada, van realitzar diferents activitats per a aprendre i experimentar amb els cinc sentits.

L’OLFACTE👃

Han olorat diferents coses: cafè, colònia, una ceba… i han intentat endevianar-les sense mirar!

L’OÏDA👂

A classe de música van jugar a reconèixer cançons i van fer l’experiment del telèfon de iogurts. Van agafar dos pots de iogurt, van passar un cordill que els connectés i es van posar un a cada punta vigilant que el fil estigués ben tibat i ja van poder parlar… o cantar!

EL GUST👅

Es va demanar a les famílies que preparessin un esmorzar secret als nens i nenes ¡ amb el sentit del gust van haver d’endevinar que estàvem provant i si era dolç, salat, etc.

Va ser molt divertit!

EL TACTE ✋

Aquesta activitat consisitia en introduir la mà a una safata on hi havien diferents objectes, agafar-ne un i descriure les seves qualitats fent servir el tacte.

LA VISTA

Van parlar sobre la discapacitat visual i van crear un circuit al pati amb els ulls tapats.

Quin vincle de confiança es va crear amb l’acompanyant!

Per finalitzar el projecte, per grups-taula van preparar uns murals per explicat tot el que havien après als companys/es de 1r de Primària.

Ho van fer per videoconferència i va ser molt divertit compartir coneixements tots junts! 😛

Finalment, com que a P5 els hi agrada tant ballar, els van proposar dansar al ritme de la cançó dels 5 sentits. 🤩

Mireu que bé s’ho van passar a 1r de Primària! 🤗

Ha estat un projecte genial. A partir de totes les experiencies sensorials, P5 ha pogut descobrir el món que els envolta! ❤