1r de Primària ha dut a terme el projecte “Eduquem en salut” al llarg del curs (primer, segon i part del tercer trimestre). A més, ho ha estat lligant amb el projecte de l’hort.

Part de l’objectiu d’aquest projecte era treballar la classificació dels aliments:

  • Segons categoria: verdures, hortalisses, cereals, lactis, fruites, carn, peix, etc.
  • Segons el seu origen: animal o vegetal
  • Segons si són saludables o NO saludables

Mitjançant grups cooperatius s’han dut a terme tot un seguit d’activitats on s’han treballat diferents matèries i on els i les alumnes han posat tot de la seva part.

Van plantar diferents hortalisses, verdures i fruites a l’hort urbà de l’escola, descobrint així, el procés de creixement d’aquestes.

Un cop ja van començar a recollir els primers fruits de l’hort, es vam endinsar en l’elaboració d’un menú saludable i d’un plat Harvard.

Per a la seva realització ha estat necessari saber quins tipus d’aliments s’han de menjar a cada àpat (i en quines quantitats) per poder interioritzar la importància de mantenir una dieta sana i equilibrada.

Van fer un petit experiment on van treballar l’oxidació d’una poma. Gràcies a aquest, van poder aprendre diferents productes naturals antioxidants i mecanismes de conservació dels diferents aliments que ingerim diàriament.

Van dissenyar dos jocs fets amb Scratch a partir dels seus propis dibuixos:

Ells van pensar la mecànica del joc, van elaborar les imatges i, obviament, van passar una molt bona estona jugant!

Finalment, van fer una exposició de tot el que han après al llarg del projecte als seus companys de P5 mitjançant una videotrucada!

Han gaudit i après moltíssim! Els hi ha encantat aprendre una mica més sobre els aliments saludables necessaris a la nostra dieta diària.

Mengem sa! 🥦🍅🍐!