El projecte del tercer trimestre de P5 va començar quan es van trobar un autoretrat de Vicent Van Gogh enganxat al plafó de la classe.

En una conversa grupal, van començar a fer-se preguntes sobre qui era i aquest va ser el detonant de les seves ganes de saber més sobre l’artista neerlandès.

Des de l’escola, van enviar una nota a les famílies per començar a buscar informació a casa. Mireu quines coses tan boniques van portar a l’aula!

Una de les activitats consistia en treballar el nom del pintor, la seva signatura i la d’ells.

Van fer la seva versió d’autoretrat de Vicent i van utilitzar els colors més comuns de les seves obres (blau, verd i groc).

Per tal de saber la diferència entre retrat i autoretrat, en van fer un de cada.

Per l’autoretrat van fer servir un mirall i per parelles van treballar el retrat del seu company/a de taula.

Mireu quins resultats! 👏👏!

Durant aquest trimestre van haver de confinar-se durant uns dies, però van continuar amb les seves sessions del projecte. En aquella activitat van dibuixar l’obra que més els hi agradava d’en Van Gogh. Mireu el passadís de l’escola, va quedar molt bonic!

També van dibuixar per paralles l’obra “els gira-sols” i cada parella havia d’organitzar-se per dibuixar, pintar i decorar el marc del seu quadre comú. 🌻🌻🌻🌻🌻!

Durant les diferents sessions van guardar a la seva carpeta del projecte diferents fulls amb informació important.

En aquesta van fer una llista dels materials més comuns que utilitza un pintor.

També van fer una avaluació individual per saber tot el que havien après de la seva vida i de les diferents obres de l’artista.

Per finalitzar el projecte, van fer el seu carnet d’especialista on va quedar registrat tot el que havien après.

Finalment, van aprofitar la Setmana Cultural per fer una petita exposició i ensenyar a tothom qui era aquest gran pintor! 🖌🎨