Un matí va aparèixer una caixa màgica a l’aula! Quin ensurt i quina gran sorpresa s’han dut a P5! Es podia obrir? Clar que sí!

Plegats la van obrir i… ha aparegut un conte molt bonic! La llebre i la tortuga! 🐇📖🐢

En aquell moment la idea era clara, què tal si es feia un projecte d’aquest conte? Quina gran idea!

Han llegit el conte i els ha encantat. Quants valors amagats tan interessants ofereix!

De la tortuga han après com d’important és treballar amb constància i a poc a poc! La llebre pot anar molt ràpid, però es cansa de seguida!

A més, han interioritzat que no han de burlar-se mai de ningú.

Com a primera activitat, han pintat allò que més els ha agradat de la història i del seu final.

Han creat les seves pròpies titelles amb els personatges del conte! Han pintat, retallat, enganxat…! Que bé s’ho han passat i quina destresa!

I, per què les llebres corren més que les tortugues? Doncs, hi ha moltes possibles explicacions…

  • perquè la tortuga porta una closca a dalt
  • perquè la llebre és més forta
  • perquè la llebre és més alta
  • perquè la tortuga té les potes més curtes

Què us sembla la representació que van fer al pati al respecte?

Com és d’important col·laborar entre tots/es, ajudar-nos i treballar de manera cooperativa! Per això tota la classe ha fet un dibuix del conte en petits grups.

Primer han estat discutint què és allò que volien dibuixar, han planificat la feina i han començat a fer feina.

Un cop acabat, un representant de cada grup ha explicat a la resta de companys el dibuix del seu grup i al acabar l’activitat cadascú s’ha quedat un trosset de dibuix de record.

També han treballat el nom dels personatges del conte. Han escrit el seu nom i els han dibuixat amb pintura. Què divertit és treballar amb pintura i treballar la lectoescriptura!

Sempre tenen en ment que s’ha de treballar com les tortugues… a poc a poc i constants!

També han estat treballant paraules llargues i curtes. Retallen, enganxen i classifiquen segons tinguin dos síl·labes (com LLE-BRE) o tres síl·labes (com TOR-TU-GA). Què entretinguts han estat!

També han ordenat la història del conte, ja que estava molt desordenada. Han retallat les diferents vinyetes i les han enganxat correctament. Com els agrada aquest conte!

Durant les setmanes del projecte, els nens i nenes han anat portant molts contes i han fet exposicions orals a la resta de companys/es.

Quins artistes més bons i quins contes més bonics han creat! Després han fet un petit racó per guardar tots els contes i poder veure’ls sempre que vulguin!

Gràcies a les famílies per la seva col·laboració en aquesta activitat.

Han fet una activitat de lògica on havien de resoldre un laberint. Mireu amb quina habilitat ajuden a la tortuga a trobar la sortida.

Què tal fer una corona amb els personatges del conte per fer una petita representació? Què divertit! Cadascú ha pogut triar el seu personatge i han repassat els principals valors del conte.

Han treballat la motricitat fina amb la realització d’un manual ben divertit. Han confeccionat una tortuga amb tires de papers de colors i l’han representat al mar.

Quines produccions més maques han quedat!

Tocava cursa i durant una sessió han estat creant els seus propis dorsals. A la cursa hauran de posar en joc els valors treballats durant el projecte: Poden guanyar sempre? Què passa si perden? S’han de burlar dels altres?

Preparats… llestos… JA! Comença la carrera! Quin riure i què bé s’ho han passat! 🏃‍♂️🏃‍♀️

I… amb aquesta activitat es dona per finalitzat el súper projecte! 👏👏!