Quart i últim dia (18/03/2022)

Avui ens ha costat aixecar-nos després de la festa d’ahir, però tocava recollir i preparar les motxilles per la tornada a casa. 🥱🎒

Ens hem acomiadat de la Vall d’en Bas visitant la cooperativa Verntallat; on ens han explicat en què consisteix una cooperativa agrària, els productes que hi venen i com elaboren el pa en el seu forn.

I no hem marxat sense abans passar per la botiga i comprar alguns dels seus productes de km 0. A més ens portem a casa un obsequi deliciós: un fuet i un panet.

Per acabar hem tornat a la casa i hem fet l’últim dinar de l’Escola de Natura.

Amb molta pena que hagi acabat, ens hem acomiadat fins a l’any vinent.

Tercer dia (17/03/2022)

Avui hem esmorzat com uns campions (embotit, cereals, xocolata, magdalenes…) perquè ens esperava la prova de foc de l’Escola de Natura, la pujada al mirador de Xenacs.

Després d’una llarga caminada, hem arribat al cim i hem gaudit de la recompensa: unes vistes espectaculars. A més, hem pogut aprendre els tipus de vegetació de l’àrea, com es fa el carbó…

En acabar de dinar a l’àrea de Xenacs, vam tornar a encaminar-nos cap a la casa on ens esperava una xocolata desfeta amb pa de pessic. Ens ho mereixíem després de gairebé 15 quilòmetres! ☕🍞!

I per fi arriba el moment més esperat: la Festa de comiat! Els de tercer d’ESO han preparat una festa increïble. Ens han deixat amb ganes de repetir!

Segon dia (16/03/2022)

Continuem gaudint de la Vall d’en Bas. Avui el temps ens ha deixat fer tot el que teníem previst.

Al Mas la Coromina ens han explicat tot el procés per produir llet ecològica. Hem pogut donar de menjar les vaques amb farratge de la pròpia granja. Hem vist com es realitza la munyida i tots els controls sanitaris a què són sotmeses perquè la llet sigui de qualitat. Al final hem fet un tastet dels productes elaborats a la granja.

A més, hem visitat Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas. Allà hem après per què les terres d’aquesta zona són tan especials, a causa de les erupcions volcàniques i les aigües emmagatzemades al subsol. També hem estudiat la història medieval de la Vall a través d’un taller on hem gravat un curt emprant l’stop-motion.

Després de sopar, 3r d’ESO ens han preparat una sorpresa terrorífica: EL TÚNEL DEL TERROR! 😱😨

Com que ja és una mica tard, ens anem a agafar forces per demà.

Primer dia (15/03/2022)

Des de fa uns cursos que estàvem esperant aquest moment: l’Escola de Natura!

Avui 6è de Primària, 1r, 2n i 3r d’ESO hem sortit de Sant Joan Despí per endinsar-nos a la Vall d’en Bas.

La primera parada ha estat a Olot, on ens han sorprès la quantitat d’edificis modernistes que es troben a la ciutat. Un cop recordades les característiques d’aquest moviment artístic, hem realitzat un recorregut on ens hem adonat de tot allò que havíem après amb anterioritat.

Després, ens vam encaminar cap a un dels volcans que envolten aquesta ciutat, capital de La Garrotxa, el Montsacopa. Des d’allà hem pogut veure tota la ciutat, i també la resta dels cons volcànics que s’hi troben.

En haver dinat, ens hem instal·lat al Rourell, la casa on farem les activitats d’Escola de Natura d’aquest any. Durant la tarda hem completat algunes tasques relacionades amb la ruta modernista i sobre la localització de la zona. A més, hem elaborat un manual: l’estampació d’una gorra amb disseny propi.

Després de sopar, hem acabat la jornada amb una fantàstica gimcana preparada per 3r d’ESO.

Anem a descansar, que demà ens espera un dia intens.