Aquest segon trimestre P4 ha estat treballat en el projecte “Metges i metgesses”. 👨‍⚕️👩‍⚕️!

El punt de partida d’aquest projecte va ser una activitat de conversa sobre els oficis. En grup van explicar les diferents professions que coneixien i de què feien els seus familiars més propers.

Molts tenien pares, mares, àvies, cosines… que treballaven a la sanitat. Van pensar que s’ho podien passar molt bé investigant i demanant ajuda als familiars sobre què feien els metges i les metgesses als hospitals i centres de salut.

A la classe es va muntar el racó de la consulta mèdica i el racó de la farmàcia a partir de material portat de casa.

Amb aquests racons han pogut treballar el joc simbòlic; molt important en el desenvolupament dels infants, ja que els ajuda a desenvolupar l’empatia. Quan imiten situacions de la vida real, els nens i les nenes passen contínuament d’allò real a allò imaginari.

Un moment important en el joc simbòlic és el joc compartit.

La utilització del llenguatge permet arribar a acords amb qui es comparteix el joc. Així, doncs, conforme van creixent, el joc guanya complexitat, i passa de ser bàsicament individual a dur-se a terme en grup. Un joc simbòlic de grup que és fonamental per al procés de socialització.

Els moments més importants del nostre projecte van ser quan van venir a visitar-nos els familiars a l’aula.

La Sara, la mare de l’Aina, ens ha explicat què fa a l’hospital com a fisioterapeuta. També ens ha explicat com és el nostre cos per dins, com són els ossos i els músculs, com hem de tenir cura del nostre cos i, el més important, que per estar sans hem de ser molt feliços!

A la sessió ens ha recordat tot el que treballem a l’aula al Programa de Salut Integral amb els personatges del Barri Sèsam i el Cardio i ens ha portat un llibre genial per la classe! 💪!

La Rosanna, la mare de la Isabella, treballa en una clínica dental. Ens ha explicat com és d’important raspallar-se molt bé les dents per no tenir càries i ens ha ensenyat com es fa la reconstrucció d’un queixal corcat. 🦷!

La Nerea, la cosina del Marc ens ha explicat què per ser infermera s’ha d’estudiar molt. Ha estat molt interessant saber com té cura dels nadons acabats de néixer a la nursery de l’hospital.

També ens ha ensenyat tots els instruments que utilitza i hem fet servir el seu fonendoscopi. Hem sentit el batec del nostre cor! ❤!

En David, el pare de l’Oliver, ens ha explicat què fa un infermer i què es fa al quiròfan. Ens ha ensenyat com són les pròtesis que posen a les intervencions d’esquena i hem pogut veure com són els cargols que en fan servir. Què interessant! 🔩🦴!

L’Ana, l’àvia de la Berta, ens ha explicat què per prevenir la càries és fonamental tenir cura de les dents, uns bons hàbits d’higiene amb pasta dentifrícia amb fluor (1000 ppm) i la reducció del consum de dolços, especialment entre àpats. 😁!

Per finalitzar el projecte van fer una manualitat simulant un fonendoscopi. 🩺!