El projecte per al 2n trimestre de P5 ha estat sobre l’ofici dels policies. Què divertit! Molts nens i nenes volen ser policies quan siguin grans!

Primer han mantingut una conversa sobre què saben d’aquesta professió i què els agradaria saber per a anar resolent les seves preguntes al llarg del projecte.

També han fet un dibuix inicial sobre els policies.

A una de les primeres sessions han après que un/a policia fa moltes coses i no només vigilar i agafar “als dolents” com ells es pensaven! Amb la visita de la policia local han vist com també fan educació vial i ensenyen als nens i a les nenes les normes de convivència al carrer.

Els policies han arribat amb el seu cotxe i els han ensenyat els diferents tipus de botzina que té. 🚔🚨!

Després els han explicat un conte on es treballen diferents normes de comportament al carrer i han fet jocs per a treballar-les. S’ho han passat d’allò més bé!

En una altra sessió han hagut de buscar una fotografia d’un policia a casa seva i portar-la a la classe.

Què divertit és buscar coses i compartir-les amb els companys/es! Conjuntament han definit què és un policia i han fet una feina de lectoescriptura; posant en pràctica la lectura, expressió oral, motricitat fina, etc.

També han retallat les fotografies que es van fer el dia de la visita de la policia al centre i les han enganxat fent la seva pròpia composició.

Els ha agradat molt el fet de treballar amb les seves fotografies! 📷💥!

Han treballat l’endevinalla. N’han inventat diferents i les havien d’anar resolent.

Finalment, la mestra ha proposat una endevinalla on la resposta era “policia” i han fet una fitxa on han escrit aquesta paraula en lletra lligada.

Ha estat una sessió molt positiva on han après un altre ús del llenguatge escrit.

Han après una cançó sobre els policies i han pintat una feina on hi ha la lletra de la cançó.

Com els agrada cantar i moure tot el cos! Aquí es pot practicar la cançó!

En una altra sessió han estat debatent sobre les funcions que té un policia. Entre tots han fet una llista a la pissarra i després han fet una feina de lectoescriptura!

I què tal pintar un policia amb aquarel·la! Com els agrada provar materials nous! 🖌🎨!

Novament, ens ha vingut a veure la policia, però aquesta vegada ha estat per explicar la seva professió i resoldre tots aquells dubtes que han anat tenint al llarg del projecte: quina roba porten, com agafen un lladre, com són els seus cotxes…

Ha estat molt interessant ja que han pogut saber tot allò que els preocupava! 🧠💡!

Què bé s’ho han passat! Han après tantes i tantes coses que les guardaran per sempre més a la seva motxilla! Els agraden els policies! Volem ser policies! 👮‍♀️❤👮‍♂️!