Durant el tercer trimestre P4 ha estat treballant en un projecte sobre el pintor estatunidenc “Jackson Pollock”; un dels principals artistes de l’expressionisme abstracte.

Com és habitual, l’Elmo (mascota de la classe i del programa SI) va introduir el projecte. Aquest cop, va compartir la projecció de diferents obres de l’artista i va proposar un bon grapat de preguntes i reptes per als nens i nenes de la classe.

En assemblea, van llegir els reptes i preguntes de l’Elmo i van decidir quins tractar a l’escola i quins a casa amb les seves famílies.

Algunes de les qüestions més rellevants van ser:

  • Quins colors utilitzava en les seves obres?
  • Quins utensilis o estris feia servir?
  • Què li agradava pintar?
  • On exposava les obres?
  • Com es diuen algunes de les seves pintures més conegudes?

I el repte, sens dubte…

  • Voleu fer de Jackson Pollock?

Ben aviat es van posar mans a l’obra fent servir la tècnica estrella d’en Jackson Pollock, el “dripping” (estil de regalimar pintura de forma lliure sobre el llenç) i les pintures i materials que havien esbrinat que feia servir.

Han pintat fent servir colors més vistosos i contrastos bàsics (blanc i negre). Fixeu-vos que pinten al terra com feia l’artista al seu estudi!

Amb els materials portats de casa i l’ajuda de la mestra han fet una exposició de les seves recerques a casa. Junts han conegut algunes de les seves obres més famoses!

Una altra activitat amb la qual van gaudir molt va ser la pintura lliure per grups (que ells/elles van escollir). Van fer servir tècniques de treball cooperatiu i van comptar amb col·laboració de les famílies que van aportar estris de cuina i altres utensilis per pintar.

Per parelles també van fer l’activitat de les boles rodant sobre pintura! Van gaudir d’allò més i el resultat és molt vistós!

Aquestes obres d’art s’han exposat per tal de que tota la comunitat educativa pugui veure-les a les visites de la Setmana Cultural.

Les obres d’en Jackson Pollock són a museus molt important d’arreu del món (el MOCA a Los Àngeles, el Guggenheim a Bilbao, el MOMA a Nova York…). Ara també tenim “pollocks” al cole!

Com a cloenda d’aquest projecte el pare de la Berta, ens ha fet un joc Scratch amb el que els alumnes han pogut gaudir pintant com en Jackson Pollock digitalment parlant; tant a la PDI com amb les tablets.

Han après molt durant aquest projecte, sobretot que la pintura pot ser el vehicle per transmetre emocions.

Sovint els petits i petites quan no tenen prou paraules o no saben com emprar-les per transmetre els que els passa, un bon sistema és, pintar per gestionar les emocions.

Moltes gràcies a totes les famílies 👩‍🦰👨‍🦰 per la vostra col·laboració❣❣❣❣

“La pintura és un estat de l’ésser… Tot bon artista pinta el que és.” Jackson Pollock