Per setè any consecutiu l’escola ha participat en la Setmana de la Ciència que organitza l’Ajuntament de Sant Joan Despí.
1r va fer l’activitat EXPERIMENTÍVORS que proposava un temps per a l’observació, el joc i l’experimentació, ajudant a fer evolucionar els models propis cap a les interpretacions de la ciència, en forma de reptes sobre fenòmens quotidians i experiències del dia a dia.
Inicialment, les monitores de l’activitat van llençar la següent pregunta: Què podem trobar dins del mar? A partir d’aquí totes les hipòtesis plantejades pels nens i nenes van estar relacionades amb la vida marina.
Un cop finalitzat el debat, van iniciar un experiment d’observació. Van posar una safata amb sorra de platja a cada taula amb diferents eines com: pinces, lupes, coladors, etc. Després, van investigar i analitzar els diferents “materials” que hi podem trobar en aquesta. La seva sorpresa va ser quan van observar que, a la sorra, hi havia més elements contaminants (plàstics, burilles, restes d’aliments, etc.) que no pas elements marins tal com pensaven inicialment.
Finalment, els/les alumnes, juntament amb les monitores de l’activitat van arribar a la següent conclusió: S’ha de cuidar el nostre planeta, ja que el nivell de contaminació dels nostres mars i oceans és molt alt.
Va ser una activitat molt productiva, divertida i manipulativa on a més es va conscienciar sobre la importància de no abocar deixalles i tenir cura del nostre planeta.
2n va participar a l’activitat PLANETARI; una introducció a l’astronomia. Allà van poder observar, com si d’estar a l’espai es tractés, els diferents planetes i les seves característiques i les diferents galàxies i constel·lacions més conegudes de la Via Làctia.