P3 s’ho ha passat d’allò més bé pintant les pinyes del raconet de la tardor de la seva classe.

La professora els ha explicat que aviat començarà l’hivern, just uns dies abans de la nit de Nadal. Així doncs, entre tots han pensat que podria ser interessant tenir a la classe un raconet nadalenc i hivernal i que podríem pintar les pinyes dels colors típics (vermell, verd, daurat i platejat pel Nadal i blanc, blau, i rosa per l’hivern).

S’han posat mans a l’obra! Tothom ha pintat la seva pinya. Els resultats han estat genials! 🎨❤!

Amb les pinyes sobrants han fet un experiment pel qual necessitaven: pinyes obertes, un recipient de plàstic i aigua.

Abans de fer res, la mestra va preguntar què passaria si ficàvem les pinyes a dins de l’aigua. Aquí van començar a formular hipòtesis: que si canviaria d’aspecte, que si no passaria res, que si es mullarien… I com ments inquietes que són, van comprovar-ho!

Just després d’introduir les pinyes a l’aigua les pinyes estaven obertes, mullades i no s’enfonsaven. Però, que passaria si les deixessin més estona? Van decidir marxar a casa a dinar i mirar-les de nou a la tarda.

A la tarda, quina sorpresa! Les pinyes obertes s’havien tancat! L’explicació és ben senzilla: els pinyons dels pins han de volar per poder plantar-se en diferents llocs, lluny del pi, i d’aquesta manera reproduir-se. Si plou i estan mullats no poden volar, així que la pinya es tanca per protegir-los. Què sabia és la naturalesa!