A 4t d’ESO se’ls va acudir celebrar una competició mai realitzada abans a classe de Robòtica: un torneig de robots de sumo!

Com tothom sap, el sumo és un esport de combat i art marcial d’origen japonès on dos lluitadors s’enfronten cos a cos amb l’objectiu de llançar el rival a terra o fora de l’àrea que els envolta.

Com aconseguir replicar-ho amb màquines? Els robusts lluitadors han estat reemplaçats per robots construïts, programats i personalitzats per cada grup. Es mouen i arrosseguen el contrincant mitjançant l’ús de dos motors grans, usen un sensor de llum reflectida per detectar quan estan a punt de sortir de l’àrea de combat i tenen un sensor d’ultrasons per detectar la presència de l’adversari i atacar-lo.

El torneig ha estat intens i alguns combats han sorprès tothom!

A la lluita entre robots entren en joc més factors que la força. Cobren molt protagonisme el disseny (estructura, col·locació dels sensors…) i l’eficiència del codi.

Finalment, després del torneig de sumo, s’han fet altres variants de combat estil battle royale on els robots lluiten tots contra tots.

Sens dubte s’ha tractat d’una activitat diferent on cada grup s’ha espremut al màxim per guanyar. 🏆!

4t d’ESO segueix pensant noves maneres de donar curs a la seva creativitat. Estigueu atents a la web.