El primer dia d’escola P5 van conèixer dos personatges molt especials: el Tinet Martinet i la seva ovella que els acompanyarien durant tot el curs.

El grup va descobrir que l’ovella també tenia 5 anys i moltes ganes d’aprendre i descobrir el món. Però… com es deia? Calia posar-li un nom, i la primera tasca de la classe va ser triar-ne un, fent una gran votació. El nom escollit va ser Rosalía.

El primer que van fer els nens i les nenes va ser decorar la porta de la classe amb Tinet, l’ovella Rosalia i fotos seves.

Tenien molta curiositat per saber coses sobre les ovelles, encara que tothom ja tenia coneixements previs que van posar en comú en assemblea. Es va visualitzar un documental molt interessant sobre les ovelles per saber-ne més.

Des de l’escola es va demanar la col·laboració familiar per començar a buscar informació sobre les ovelles: com són físicament, on viuen, què mengen, quins productes ens donen, com neixen… Al llarg del trimestre tothom ha anat portant de casa les seves recerques i exposant-les els seus companys. Quins materials tan bonics i interessants!

Un matí van trobar dos contes molt bonics titulats “Ovejita dame lana” i “El xai pelut” on els personatges eren ovelles. Van gaudir molt amb la lectura i es van poder disfressar de pastorets i pastoretes. Quina cura tenien!

Tothom volia saber quin gust tenien els productes d’ovella. Serien com els de la vaca? Per descobrir-ho es va fer una degustació de productes d’ovella (formatge, llet i iogurt) experimentant amb els diferents gustos i textures!

Durant tot el trimestre es van realitzar altres activitats interessants sobre les ovelles, que van ajudar a interioritzar aprenentatges com la lectoescriptura, la numeració, tècniques plàstiques…

Aquest bonic projecte va acabar amb la creació d’un conte grupal. Van inventar junts la història d’una ovella i la van il·lustrar amb dibuixos. Per presentar-lo de forma original i vistosa, es va fer un vídeo on els nens van posar la veu i les imatges. Han resultat ser uns grans escriptors i narradors!

Aquest projecte acaba, i P5 ja tenen ganes de començar-ne un de nou!