Els alumnes de 3r d’ESO estan participant en un programa d’iniciació a l’emprenedoria. Es tracta de 13 sessions, dintre de l’assignatura d’emprenedoria, impartides totalment en anglès per una professora americana.

Al començament, els alumnes van fer jocs i activitats lúdiques per trencar el gel en aquesta llengua, i veure que no era tan difícil comunicar-se en anglès.

Ara, en grups, estan en procés de creació d’una empresa. Des de quina serà la funció del seu negoci fins al personal que necessiten, d’on treure el pressupost inicial o a quin tipus de persones va dirigit el seu servei… I tot això en anglès!

De moment tenim una ONG que ajuda als nens petits hospitalitzats, una empresa que customitza roba i una altra que fabrica sabatilles esportives innovadores.

Tenim fins a final de curs per veure com acaba aquesta aventura emprenedora. Segur que tenen molt bones idees!

Continuació

Els alumnes de 3r d’ESO han continuat també durant el tercer trimestre amb els seus projectes d’emprenedoria supervisats per una professora americana de l’Escola d’Emprenedors.

Han hagut de crear uns anuncis en anglès per tal de promocionar el seu negoci, tenint en compte quins eren els seus possibles clients, i han pensat també quins materials i personal necessitarien i com s’haurien de finançar. A més, han creat unes maquetes que simbolitzessin els seus productes: una samarreta customitzada, per a la botiga que recicla i renova roba; unes sabatilles esportives original, per al negoci d’esportives unisex, i un hospital i un pallasso, per a l’ONG que intenta fer la vida més fàcil als nens hospitalitzats per càncer.

Els tres grups van haver de fer una exposició dels seus projectes davant dels seus companys i els alumnes de 2n d’ESO. Però un d’ells (l’ONG Demma) va ser seleccionat per presentar-lo a l’Escola d’Emprenedors, juntament amb altres projectes d’arreu de la província de Barcelona. La seva feina va estar guiada per un mentor, a més dels professors del centre implicats a l’assignatura. Tot i els nervis, ho van fer genial!

Finalment, aquest mateix grup va exposar el seu projecte a l’acte de cloenda d’aquest projecte d’emprenedoria amb totes les escoles i instituts de Sant Joan Despí.

Molt bona feina, futurs emprenedors!