El projecte escollit pels nens i nenes de P4 pel 3r trimestre tracta d’una professió molt sacrificada, la de bomber/a.

Què és un bomber/a? A què es dedica? Com es desplacen allà on fan falta? Quins són els seus estris? Com és el seu uniforme?

Aquestes i més preguntes són les que els infants ha anat resolent al llarg d’un bon grapat d’activitats temàtiques.

Algunes respostes ja les sabien, però altres han estat tot un descobriment!

Per conèixer l’uniforme oficial de bomber/a han fet un mural col·laboratiu on han identificat totes les seves parts: casc, jaqueta, pantalons, botes, guants…

Amb material reciclat i pintura, han creat petits bombers. Mireu com els han fet:

Amb diferents tècniques artístiques, que impliquen l’ús de tisores, pegament, colors i pintura, han elaborat uns dibuixos on posteriorment podran enganxar les seves fotos.

Veieu l’espai buit al casc dels bombers? Aquí van les cares dels nostres nens i nenes apagant un foc ben viu!

Però no tot ha estat a l’aula. Una de les activitats més interessants ha estat la visita al Parc de Bombers de Cornellà.

Allà han pogut  viure de ben a prop tot allò que han anat aprenent durant aquest dies.

Han conegut bombers personalment que els han explicat moltes coses de la seva professió: on viuen mentre estan de guàrdia, com treballen, quina és la roba que porten, com són els camions que condueixen, quins són els seus estris de treball…

Fins i tot han pogut pujar al camió i viure l’experiència de ser bomber/a!

Gràcies a aquest projecte P4 ha après moltes coses del món dels bombers.

Ara tots tenen una idea molt clara de a què es dediquen, de la seva indumentaria, els seus vehicles, i sobretot de la importància que tenen dins la nostra societat.

Alguns de la classe ja tenen molt clar que volen ser de grans!

Esperem poder pujar més imatges d’algunes de les manualitats i activitats. Estigueu atents!

Actualització

P3 i P4 han decidit tancar conjuntament els seus respectius projectes reunint-se i posant en comú tot allò que han après mitjançant unes exposicions preparades per ells.

Primerament, cada classe ha seleccionat les fotografies, ha escollit el color de la presentació, ha determinat el contingut de l’exposició, s’ha repartit els càrrecs, etc.

A continuació, els dos cursos s’han reunit i s’han explicat mútuament tot allò que han après als seus projectes. Han pogut demostrar els conceptes adquirits realitzant una exposició oral.

Finalment, un cop acabades les exposicions, s’ha dut a terme un torn de preguntes on s’han resolt els diferents dubtes que han anat sorgint.

Ha estat una experiència intercicle molt interessant, perquè ells mateixos han sigut els protagonistes i els encarregats de dur a terme l’activitat.

Conclou així un projecte ple d’experiències i molt enriquidor!