Com ja sabeu, el projecte pel 3r trimestre de P3 tracta sobre els peixos.

Tot parteix del dia que els nens i nenes van arribar a classe i es van trobar una peixera amb quatre peixos!

El primer que van fer és donar-lis nom. Per unanimitat un és el Nemo i els altres tres (d’igual color i tamany) són “Les 3 bessones”.

Posteriorment van sorgir els dubtes i la curiositat… Què se sap d’aquest animals? Què mengen? Com respiren? Com són per dins i per fora?… P3 havia d’investigar!

Cada dia durant el trimestre han dut a terme una o més activitats temàtiques que els han anat convertit en experts en la matèria.

En primer lloc, els alumnes van començar a portar informació de casa i van crear al passadís un racó sobre el projecte.

Durant les sessions han vist a la pissarra digital el conte d’un peix molt especial: “El peix arc de Sant Martí”, que els ha ensenyat el valor de compartir.

Els va agradat tant aquesta història que van decidir fer el seu propi peix arc de Sant Martí per decorar el passadís de l’escola. Mireu quins colors més vius!

En un altre sessió van comptar amb la participació de 3r de Primària, que aquest trimestre ha fet el projecte titulat “Qui viu al mar?”.

Aprofitant la relació dels dos projectes van fer una activitat conjunta que consistia en una sèrie de presentacions i en fer la dissecció d’un peix al laboratori de ciències.

Els grans van preparar material on explicaven com són els peixos per dins i per fora, com respiren… i els petits van atendre a les seves explicacions i van observar com realitzaven l’experiment.

Van quedar molt sorpresos!

També han après la importància de cuidar el mar i els rius i de no llençar deixalles a l’aigua. Els ecosistemes dels peixos i altres éssers aquàtics és molt fràgil i cal que des de ben petits siguem conscients de la importància de cuidar-los.

Amb la intenció de fer calar aquest missatge, els nens i nenes han fet un peix a partir de materials reciclats i restes d’altres manualitats:

Encara queden més activitats, estigueu  atents a la web!

Actualització

P3 i P4 han decidit tancar conjuntament els seus respectius projectes reunint-se i posant en comú tot allò que han après mitjançant unes exposicions preparades per ells.

Primerament, cada classe ha seleccionat les fotografies, ha escollit el color de la presentació, ha determinat el contingut de l’exposició, s’ha repartit els càrrecs, etc.

A continuació, els dos cursos s’han reunit i s’han explicat mútuament tot allò que han après als seus projectes. Han pogut demostrar els conceptes adquirits realitzant una exposició oral.

Finalment, un cop acabades les exposicions, s’ha dut a terme un torn de preguntes on s’han resolt els diferents dubtes que han anat sorgint.

Ha estat una experiència intercicle molt interessant, perquè ells mateixos han sigut els protagonistes i els encarregats de dur a terme l’activitat.

Conclou així un projecte ple d’experiències i molt enriquidor!