Durant els mesos d’abril i maig, els alumnes de 3r d’ESO han realitzat el Servei Comunitari, un projecte destinat a promoure que els alumnes experimentin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Hem col·laborat amb dues associacions:

  • Associació ESTEL: L’Associació Estel és una associació que treballa amb l’objectiu d’integrar persones amb capacitats diferents fundada l’any 1977 per un grup de pares i mares que tenien fills amb discapacitats intel·lectuals, i que van decidir unir-se per a poder atendre les necessitats dels seus fills. Així doncs el seu objectiu fonamental és treballar la seva autonomia personal per tal de potenciar les seves capacitats i habilitats, i assolir la seva integració a la societat.

  • Associació ARREL: El Centre Mediambiental l’Arrel és una associació sense ànim de lucre i amb voluntat de servei públic. És una entitat que treballa per la defensa, l’estudi i la conservació del medi ambient, promovent l’educació ambiental com eina de canvi. També pretén aconseguir la transformació social i una nova cultura ecològica, on les persones puguem gaudir d’un medi saludable i viure en un territori divers i sostenible.

Així doncs, els alumnes han assistit en diferents sessions i de forma totalment altruista a aquests dos centres per tal d’aportar el seu petit gra de sorra en aquesta fantàstica aventura que hem d’ emprendre plegats: fer del món un lloc millor.

Els resultats han estat molt positius, en tot moment han mostrat un alt grau de motivació i implicació, a la vegada que han après diferents continguts vinculats a àmbits molt variats que mai fins ara havien treballat, com el monitoratge, el control d’espècies vegetals, etc.

Tant des del centre com des de les dues associacions col·laboradores ens agradaria remarcar la importància d’aquesta activitat, així com felicitar els alumnes per la magnífica i necessària tasca que han realitzat.