Emmarcat dins el conjunt d’activitats programades durant la Setmana Cultural, els alumnes de 4t d’ESO han realitzat un petit projecte vinculat al coneixement de la Guerra Civil.

Tots coneixem les grans històries, aquelles gestes i epopeies que els llibres lloen i recullen, però qui coneix els herois anònims, aquells que varen protagonitzar actes increïbles que ningú recorda?

Amb l’objectiu d’aproximar-se al coneixement històric d’una manera poc convencional, però no per això menys vàlida, els alumnes han hagut d’entrevistar membres de la seva família i conèixer les diferents aventures i peripècies que van haver de viure tant durant la guerra com durant la postguerra per a poder exposar-les després a classe.

Un cop fet això, han recollit les històries de cada família, tot elaborant un dossier “Històries de la nostra Història”:

Posteriorment, el dia 7 de maig, l’associació “Barris amb memòria”, una entitat que treballa per la recuperació de la memòria històrica, va obsequiar-los amb una xerrada molt emotiva, realitzada entre d’altres per en Jordi Balcells, que els va explicar aspectes i anècdotes molt rellevants que li van tocar viure, a ell o a gent pròxima.

Amb l’objectiu d’agrair la xerrada, que tots van trobar molt interessant, els/les alumnes van donar a cadascun dels membres de l’associació un dels dossiers elaborats, fet que els va fer molta il·lusió.

Així doncs, han ampliat el coneixement que ja teníem sobre la Guerra Civil mitjançant una activitat d’investigació i recerca, que a la vegada ha servit per reforçar els diferents vincles que tenen amb les seves famílies i la comunitat on viuen, intentant doncs que mai més torni a repetir-se una situació com la que es va viure durant la Guerra Civil.