Durant el mes de desembre els alumnes de 4t d’ESO ha estat estudiant el Modernisme des de l’assignatura de llengua catalana.

Han hagut de fer un projecte per grups on havien d’estudiar diferents aspectes d’aquest moviment artístic: la literatura, l’arquitectura, la pintura…

Mentre feien aquest projecte va aparèixer diverses vegades el nom de l’arquitecte Josep Maria Jujol, tan lligat a la nostra localitat, Sant Joan Despí. Així que, per concloure el tema del Modernisme català, el dia 12 de desembre, van fer l’Itinerari Jujol proposat pel nostre ajuntament dintre de la celebració de l’any Jujol.

Van fer un recorregut que incloïa l’església de Sant Joan Baptista (amb alguns detalls en el seu interior que pertanyien a l’artista), les façanes de cases que ell havia reformat (la casa Rovira i la Serra Xaus) i van entrar en dos dels edificis més emblemàtics dissenyats per Jujol: Can Negre i la Torre de la Creu.

Els alumnes van conèixer en profunditat la figura històrica de Jujol i es van sorprendre en conèixer tots els tresors que tenen amagats alguns del edificis de la seva localitat. Segur que ells ara ja poden fer de guies turístics amateurs i explicar totes les anècdotes que van aprendre!