El passat trimestre els alumnes de P5 van iniciar el seu primer projecte de l’any.

Aquest ha estat relacionat amb el nom que han escollit per a la classe: els cavalls 🐎!

Primer van escriure tot el que sabíem d’aquests animals:

 • Són grans i forts.
 • Corren molt.
 • Hi ha gent que els pentina.
 • Mengen herba.
 • Poden viure a la granja o en llibertat.

Desprès van decidir què més volien saber sobre ells:

 • Com és el seu cos?
 • Què mengen?
 • Quins estris s’utilitzen per cuidar-los?
 • Qui cuida d’ells?
 • Com neixen?
 • Tots els cavalls adults són de la mateixa mida?

Abans de començar a respondre preguntes, van decorar la porta de la classe.

A casa, amb l’ajuda de les seves famílies, van cercar informació i la van compartir creant una petita exposició al passadís.

Llavors, va ser el moment de començar amb les activitats on resoldre els seus dubtes sobre els cavalls i les eugues (les femelles).

Per saber com és el cos d’un cavall van mirar tota la informació que tenien i van buscar-ne més a l’hora d’informàtica. Tota es va arxivar a les fitxes del projecte.

Per esbrinar que menja un cavall van observar diferents aliments i van arribar a la conclusió de que la seva alimentació es basa en: herba, palla, pinso i com a llaminadura pomes i pastanagues.

Van fer una recerca semblant amb els estris que es fan servir per cuidar-los: ferradures, raspall, ronsal…

Finalment, van aprofitar aquesta informació per fer sèries de tres elements als seus blocs.

Per a la pregunta “Qui cuida als cavalls?” van aprofitar l’activitat del protagonista de la setmana: “La feina del pare o mare” per aprendre una nova professió, la de granger.

A més, amb els pares de la Tània, que són infermers, van poden fer una petita comparació entre el seu treball cuidant persones i el que realitzen els veterinaris cuidant animals.

Per saber com neixen van llegir un llibre que tenen a classe (Hola Bebé de Jenni Overend i Julie Vivas) on s’explica el naixement dels sers humans. Els cavalls i les persones som mamífers i naixem del ventre de la mare. Van sorgir moltes preguntes i es va crear un debat a classe molt interessant.

Finalment, per a resoldre la pregunta sobre la mida dels cavalls, es van comparar amb el cavall més gran (que mesura 3 mestres) i amb el més petit (que mesura com una ampolla gran d’aigua).

Tota la classe es va mesurar amb una cinta mètrica i… l’Iker va ser el nen que més es va apropar a l’alçada del cavall més gran. Fa 1,34 metres!

A música també van treballar com es mouen amb la cançó “CLOP, CLIP, CLOP”. Van fer servir una sèrie d’instruments per acompanyar les seves veus i moviments i imitar el seus sons.

I per acabar el projecte, un cop tornin de les vacances de Nadal, marxaran d’excursió a una granja on podran relacionar tot allò que han aprés!