Des del passat mes de gener, els alumnes de 3r d’ESO s’han adherit, com en edicions anteriors, al programa d’iniciació a l’emprenedoria “Be an enterpreneur” de l’Escola d’Emprenedors. Així, han començat un projecte en anglès per a la creació d’empreses innovadores amb l’ajuda d’una especialista nord-americana.

Una de les primeres coses que s’ha treballat és la pèrdua de la por escènica i la millora de l’expressió oral en anglès; per aquest motiu, s’han realitzat diverses activitats lúdiques, entre elles un Talent Show on els alumnes eren tant els presentadors, com els participants i els jutges.Ara tenen fins als mes de maig per concretar els seus projectes d’empresa: fer un pressupost inicial i escollir les seves fonts de finançament, elaborar un market research, veure quins recursos materials i personals necessiten, etc.

De moment tenim un negoci online de material esportiu, una empresa que fabrica suports per a llibres i llibretes, una fàbrica de carteres amb comptador de diners i un grup que vol instal·lar senyals lluminoses als pas de vianants per evitar atropellaments per distraccions amb el mòbil.

A veure com acaba aquesta aventura emprenedora!

Actualització

En el tercer trimestre s’han finalitzat els projectes d’emprenedoria dels alumnes de 3r d’ESO.  Han hagut de crear uns anuncis en anglès per tal de promocionar el seu negoci, tenint en compte quins eren els seus possibles clients, i han pensat també quins materials i personal necessitarien i com s’haurien de finançar.

L’acte de clausura a l’escola va tenir lloc el 6 de maig. Aquest dia els alumnes de l’optativa d’emprenedoria van exposar els projectes, ja acabats, a la resta de companys i també als pares i mares que hi van poder assistir.

A més, el dia 10 de maig, un dels grups (Sportlobby), seleccionat pel professorat, es va presentar a un acte de cloenda organitzat per l’ajuntament de Sant Joan Despí, on exposaven els projectes emprenedors escollits tots els instituts de la població.

Finalment, l’Sportlobby es va presentar també a la competició dissenyada per l’escola d’emprenedors, juntament amb altres projectes d’arreu de la província de Barcelona. La competició va ser molt disputada, tots els projectes estaven molt elaborats, i la Marina Bellido i el Joel Canales, representants del centre, ho van fer genial!