Durant el segon trimestre, els alumnes de P5 han estat treballant un dels arquitectes més populars de la seva ciutat: Josep Maria Jujol.

Inicialment, van fer una pluja d’idees del que sabien i del que volien aprendre sobre aquest personatge.

Després, gràcies a la informació i el material aportat per les famílies, han pogut desenvolupar el tema.

Amb els alumnes de 3r de Primària van marxar junts d’excursió a veure tots els monuments de Sant Joan Despí.

Ambdós cursos han estat endinsats en projectes relacionats amb Sant Joan Despí i Josep Maria Jujol i van decidir fer un agermanament.

L’objectiu d’aquesta activitat va estar que els nens i nenes poguessin veure i familiaritzar-se amb els edificis que va crear aquest gran arquitecte modernista a Sant Joan Despí.

Van anar a la masia de Can Negre, la van observar-la i la van dibuixar.

Un cop acabat el dibuix, van arribar a l’escola i el van decorar amb unes de les tècniques plàstiques més utilitzades per Jujol i el seu gran amic Gaudí, la tècnica de trencadís.

També van fer algunes fitxes per treballar alguns dels continguts del curs i que formaven part de l’àlbum del projecte.

Van treballar la professió d’arquitecte i ho van poder relacionar amb el projecte del protagonista de la setmana: els oficis.

També van col·laborar conjuntament amb els alumnes de 3r d’ESO. Van preparar una sèrie d’activitats on van fer d’arquitectes per un dia.

Per tancar el projecte i començar el del 3r trimestre, els alumnes van organitzar dos exposicions en Power Point de tot el que havien après.

Dins del planning de la Setmana Cultural van exposar al alumnes de 4t d’ESO (que han estat treballant el modernisme) i als alumnes de 5è de Primària (que també han treballat a Josep Maria Jujol).

Quantes coses saben! Si els pregunteu us quedareu bocabadats!